Soros söker till kund: Interim ESG-Controller för CSRD-arbete och ESG-rapportering

Vi har identifierat ett behov av en interim ESG-Controller till en av våra kunder för att driva arbetet med CSRD och ESG-rapportering samt leda datahantering och revisionsprocessen. Uppdraget startar hösten 2024 och löper preliminärt fram till Q1 2026.

Om rollen: Kunden har påbörjat CSRD-arbetet, inklusive genomförd DMA och gapanalys, men söker nu en erfaren resurs för att ta arbetet vidare. Din uppgift blir att leda arbetsgrupper som ska fylla identifierade gap och sätta upp en robust och revisionssäker styrning kring datainsamling och hållbarhetsrapportering.

Rollen innebär också att samordna samarbetet med revisorer, styrelsen och externa byråer som hanterar den finansiella och hållbarhetsrelaterade kommunikationen. Även om kunden först träffas av CSRD-kraven för FY2025, kommer rapporteringen av FY2024 att struktureras efter CSRD-formatet, och du kommer även att ansvara för den rapporteringen tillsammans med hållbarhetsansvarig. Rollen är placerad under finans men innebär ett nära samarbete med hållbarhetsavdelningen.

Vi söker dig som har:

  • Stark bakgrund inom redovisning och finans samt erfarenhet av riskhantering
  • Goda kunskaper om ESG-rapportering, gärna med erfarenhet av CSRD
  • Erfarenhet av projektledning och förmåga att samordna och leda ESG-initiativ över flera avdelningar
  • Analytisk förmåga och erfarenhet av att samla in, analysera och tolka data för att säkerställa korrekta och pålitliga ESG-rapporter

Är du intresserad av att veta mer? Hör av dig till ansvarig för uppdraget:
Vanja Soro
E-post: vanja.soro@sorosconsulting.se
Telefon: 070-436 66 60

Open chat
Chat With Us
Hej vill du komma i kontakt med oss?
×