Projektinköpare

Åt en myndighet söker vi en konsult för ett heltidsuppdrag som projektinköpare. I rollen som projektinköpare i investeringsprojekt är du en nyckelspelare i inköpsfasen och är loket i investeringsprojektets inköpsarbete. Utmaningen är mer än att bara söka den ekonomiskt mest fördelaktiga uppgörelsen.

Du behöver förstå verksamhetsområdet för att hitta en utvärderingsmodell som ger kunden den bästa leverantören för ändamålet.  

Du kommer att arbeta och driva inköpsdelen (inköpsprocessen) i investeringsprojekt. Detta innebär att ta en aktiv roll från projektstart, med målet att säkra kvalitet på leverantör och leverans samt lönsamma affärer. Du säkerställer att det finns tillräckligt med tid för inköpsprocessen och har ett ansvar i samband med projektuppstart flagga om det inte är så. 

Du erbjuds en stimulerande arbetsplats med framåtanda och glädje. Inköpsavdelningen präglas av nyfikenhet, initiativ och ansvar. Engagemanget är högt och det finns en stor vilja att stötta och hjälpa varandra på alla nivåer inom gruppen.

Du erbjuds ett flexibelt arbetssätt med mycket eget ansvar och stora utvecklingsmöjligheter i utmanande projekt. 

För att lyckas i rollen behöver du ha bra sinne för ekonomi, affärer och juridik. Ditt arbetssätt präglas av långsiktighet och en helhetssyn. Du drivs av att nå dina mål, du är nyfiken, ansvarstagande och tar egna initiativ. Du triggas av att bidra till lönsamhet och uppnå besparingar. Du är en framgångsrik förhandlare.

Uppdraget som projektinköpare innebär många kontaktytor varför det av stor vikt att du är lyhörd och trivs i samarbete med andra. 

Skallkrav: 

Relevant universitetsutbildning inom teknik, juridik eller ekonomi. 

Minst 5 års erfarenhet av projektinköp. 

Erfarenhet av investeringsprojekt och entreprenadupphandlingar inom processindustri eller liknande. 

Har kunskap och en vana att arbeta med entreprenadjuridik samt avtalsformerna (NL/NLM, AB/ABT (och ibland ABA)).

Börkrav: 

Meriterande om du har förståelse och intresse för teknik och energi samt om du har erfarenhet från energibranschen. 

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Vanja Soro på telefonnummer: 070-4366660 eller via e-post: vanja.soro@sorosconsulting.se

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Vi ser fram emot att höra från dig! 

Open chat
Chat With Us
Hej vill du komma i kontakt med oss?