unsplash6

Interim projektcontroller

Rollen som projekt/programcontroller innebär att du arbetar som konsult, anställd av Soros Consulting och jobbar på ett längre uppdrag(5 år) ute hos kund. Uppdraget kommer innebära stort eget ansvar och ett självständigt arbete.

Du förväntas ha ett tät samarbete med olika projektledare kring att lägga budget/prognos, följa upp projekt, ta fram analysunderlag på begäran samt vara behjälplig med diverse utredningar av ekonomifrågor.  Du kommer upprätta och granska kalkyler, investeringsbeslut och vara en bollplank för projektledare i diverse ekonomifrågor.

Du kommer att ansvara för att riktlinjer, redovisningsprinciper och andra interna processer efterlevs. Tillsammans med projektledare ska du se till att avvikelser i projekten i avseende mot tid, kostnad och resultat rapporteras samt följs upp för åtgärd.

Du ansvarar för att upprätthålla, underhålla program/projektinformationen i diverse system/program samt  lägga prognoser och budget. Analysera och avrapportera prognoser mot budget och utfall samt skapa rapporter med relevanta nyckeltal.

Du kommer även behöva hjälpa till med att ta fram underlag för bokföringsorder, lägga upp projekt och säkerställa att projekten har uppdaterad information i UBW/Agresso samt i diverse rapporter. Aktivera avskrivningar, utrangera vid behov, attestera och upprätta fakturor ingår också.

Bidra till verksamhetsgemensam ekonomistyrning och att ta fram processer för styrning av projekt enligt ekonomistyrningsverkets regler.

  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av att arbeta med projektuppföljing
  • Vana att arbeta i fficepaketet, MS Office, Excel, Word samt Powerpoint.
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet i rollerna så som projektekonom, projektcontroller och/eller programcontroller.
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, är ett krav.
  • Minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat i affärssystemet Agresso/UBW och Hypergene

Du har ekonomisk eftergymnasial utbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Som person har du god samarbetsförmåga, är utåtriktad och kommunikativ. Du trivs i att arbeta i grupp, du är ansvarstagande och gillar att ta egna initiativ samt arbeta självständigt. Vi ser även att du som person har en ödmjuk inställning och har lätt att bygga förtroende i din omgivning. Vidare är du anpassningsbar och flexibel i ditt arbete.

Uppdraget uppskattas omfatta 100% under hela uppdragstiden.

Urval och intervjuer sker löpande och skyndsamt, så skicka in din ansökan redan idag

Varmt välkommen med din ansökan!

Open chat
Chat With Us
Hej vill du komma i kontakt med oss?