Självständig roll som ekonom hos ett stabilt och väletablerat bolag – Direktrekrytering pågår!

Är du redo att ta ansvar och trivas i en självständig roll? Vi söker just nu en erfaren ekonom som trivs att vara ensam på ekonomiavdelningen. Du kommer att vara den enda personen på ekonomiavdelningen och ha möjligheten att forma och påverka företagets ekonomiska processer och rutiner på ett betydande sätt. Du kommer ha det övergripande ansvaret för företagets ekonomiska verksamhet och agera som en nyckelperson i en framgångsrik organisation.

Kunden är ett stabilt och väletablerat familjeföretag grundat år 1934. Företagets affärsidé är att förse stålverk och gjuterier i Skandinavien samt den keramiska och eldfasta industrin i Sverige med kundanpassade råmaterial, mineraler och industriförnödenheter. Bolaget arbetar huvudsakligen med för allmänheten stora välrenommerade och kända kunder.

Företaget har idag 10 anställda och en årsomsättning på ca 100 Mkr. Huvudkontoret är beläget i ett attraktivt och centralt läge i Stockholm medan bolagets lager- och produktionsenhet är förlagd till Västerås där all tillverkning och kundanpassning av företagets importerade råmaterial sker. Kunden representerar och arbetar med en rad ledande producenter runt om i världen och bolaget kännetecknas som en pålitlig samarbetspartner med ett tydligt kundfokus. Marknadsstrategin bygger på kvalitet och mervärde.

Kunden erbjuder en trivsam arbetsmiljö med en familjär stämning. Rapportering sker direkt mot företagets ägare och VD.

Arbetsuppgifter:

Hos Kunden är dina arbetsuppgifter fördelade mellan att ansvara för företagets ekonomi, administration och back-office. Då du ansvarar för företagets ekonomi arbetar du löpande med redovisning, bokföring, löner och myndighetsrapportering. Du kommer även att agera som back-office mot kunder och leverantörer, vara delvis ansvarig för orderuppläggning och fakturering samt bistå företaget i dess inköps- och logistikarbete.

I tjänsten ingår även diverse allmänna kontorsgöromål. Du kommer att få en bra introduktion till arbetet och få gå bredvid de personer som idag har den här tjänsten för att successivt därefter kunna ta över och bli helt självgående.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper:
För att trivas och lyckas i rollen hos Kunden ser vi att du har följande kvalifikationer:

• Avslutad gymnasial utbildning

• Minst 10 års arbetslivserfarenhet från ekonomi

• Goda kunskaper inom data-/IT och erfarenhet av att arbeta med affärssystem och Microsoft 365

• Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

• Meriterande med erfarenhet av arbete med ledningssystem inom kvalitet och miljö

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är en erfaren ekonom och som trivs med att arbeta självständigt. Du är van att ta egna initiativ, fatta beslut och driva igenom förändringar när det behövs. Med din kompetens och erfarenhet kommer du att ha möjligheten att utvecklas och växa i din roll. Vi söker en positiv och öppen person som är lojal, engagerad och serviceinriktad.

Open chat
Chat With Us
Hej vill du komma i kontakt med oss?