Senior Windows Server Konsult

Soros Consulting är ett bemanningsbolag som förmedlar och matchar kompetenta konsulter till våra kunders behov. Åt kunds vägnar söker vi en Nätverkstekniker till Sundbyberg med start 1 augusti 2023. Uppdraget är på ett år med chans till förlängning.

Vi söker en erfaren (senior) Windows Server Konsult som kommer att vara involverad i utveckling och förvaltning av Windows Server-plattformen hos vår kund. Som en del av detta uppdrag kommer du även att hantera ärenden i Server Manager och arbeta med olika ansvarsområden för att säkerställa en effektiv och stabil driftmiljö.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att inkludera:

Utveckling och installation av Windows Server för att upprätthålla en pålitlig och säker infrastruktur. Hantering av certifikat och säkerhetsfrågor för att upprätthålla korrekt autentisering och dataintegritet. Driva arbete med automation och effektivisering genom användning av Powershell, vilket kommer att optimera rutinuppgifter och processer. Agera snabbt och effektivt vid larm och incidenter för att minimera avbrott i systemet och åtgärda problem. Aktivt delta i operativa och arkitektoniska diskussioner för att säkerställa en välstrukturerad och framtidssäker Windows Server-miljö. Överlämning av arbetsuppgifter till första och andra linjen samt företräda windowsfunktionen vid projektdeltagande.

Det är viktigt att notera att vår kund omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningen, vilket innebär att säkerhetsprövning av leverantör/konsult krävs. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras som en del av processen och kan ta upp till sex till åtta veckor från tilldelning av uppdraget. Ditt uppdrag som konsult kan inte påbörjas förrän säkerhetsprövningen har slutförts och startdatum har fastställts av kunden.

För att vara lämplig för denna roll bör du ha följande kompetenser och/eller erfarenheter:

Mycket goda kunskaper inom Windows Server för att kunna hantera och optimera plattformen på bästa sätt.

Mycket goda kunskaper i Active Directory för att säkerställa korrekt hantering av användaridentiteter och behörigheter.

Goda kunskaper om ADFS (Active Directory Federation Services) för att möjliggöra säker autentisering och samarbete med externa system.

Goda kunskaper i Powershell 5.0 för att automatisera uppgifter och processer.

Goda kunskaper inom System Center för att övervaka och hantera Windows Server-miljön.

Det är meriterande om du även har kännedom inom SQL-versioner som SQL 2008, 2012, 2014 samt 2016

Varmt välkommen med din ansökan. Vid frågor och funderingar ta gärna kontakt med ansvarig rekryterare hos oss Stefan Gorancic som nås på 073-7666 336 stefan@sorosconsulting.se

Open chat
Hej vill du komma i kontakt med oss?