Vår kund utökar nu sitt ekonomiteam och söker nu en Group Business Controller!

Soros finance har fått i uppdrag att rekrytera dig som är på jakt efter en spännande ny roll i en innovativ miljö där du får vara med och forma en stark ekonomiavdelning i ett globalt företag med massor av spännande utvecklingsmöjligheter? Utöver det kommer du vara en viktig pusselbit inom ett fantastiskt finansteam och en del av en fantastisk företagskultur.

Om företaget:

Vår kund är ett globalt diagnostikföretag som utvecklar, tillverkar och marknadsför instrument och förbrukningsprodukter för bloddiagnostik. Företaget betjänar sjukhus, kliniker, laboratorier och företag inom bloddiagnostik, inom både human och veterinär hematologi. Bolaget verkar via dotterbolag i Sverige, USA, Mexiko och Ryssland. Företagets produkter säljs globalt främst genom distributörer, med stöd av egna lokala säljare och supportpersonal. Bolagsaktien är sedan 2011 noterad på Nasdaq Stockholm.

Om rollen:

Denna roll är en heltidsanställning och arbetsplatsen är beläget i fräscha lokaler i Stockholm – Västerort. Rollen kommer huvudsakligen att vara inriktad på följande ansvarsområden: Bistå och stötta lokal ledningsgrupp och CFO samt andra beslutsfattare med rapporter samt arbeta nära redovisningsteamet Extrahera data, analysera samt följa upp budget/prognos mot utfall samt analysera

avvikelser.

  • Ta fram rapporter och kommunicera på ett pedagogiskt sätt
  • Säkerställa datakvalitet och bidra till att förbättra processer vid behov
  • Fokus på lönsamhet, produktionsavvikelser och FoU-kostnader
  • Driva budget- (årlig) och prognosarbetet (kvartalsvis)
  • Leda utveckling av ett BI-verktyg
  • Kvartalsvis, delårs- och årsrapportering

Skallkrav

  • Universitetsexamen i ekonomi
  • Minst 5 års relevant erfarenhet i en controllerroll, gärna från ett internationellt börsbolag
  • med FoU.
  • Stark analytisk och numerisk förmåga

Vi söker dig som

Vi söker en strukturerad och ordningsam person som tar ansvar för sitt arbete. Du är en mästare på att hålla deadlines samt är proaktiv. Du har en positiv attityd och är problemlösningsorienterad. Du kommer bidra till att se över arbetssätt och processer. Du är en stjärna på siffror med ett bra kommersiellt tänk för att säkerställa att de representerar resultaten. Du vet vad du rapporterar, och dina rapporter utgör underlag för beslutsfattande. Vi tror att du har en högskoleutbildning eller motsvarande. Det är mycket meriterande om du har jobbat med koncernkonsolideringar tidigare men inget krav. Erfarenhet av noterade bolag samt av Fortnox är också meriterande. Du har goda kunskaper i Officepaketet och i synnerhet Excel. Du har minst 5 års relevant erfarenhet av controllerjobb, gärna från ett internationellt börsbolag med FoU. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Natasha Arnborg på telefonnummer: 073–2442075 eller via e-post: natasha.arnborg@sorosconsulting.se

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Open chat
Chat With Us
Hej vill du komma i kontakt med oss?