Microsoft tillkännager rekordstor investering i Sverige

Microsoft tillkännager sin största enskilda investering i Sverige någonsin, med planer på att investera 33,7 miljarder kronor under två år i moln- och AI-infrastruktur samt i ett AI-kompetenslyft för 250 000 personer. Denna satsning ska stärka Sveriges innovationsförmåga, konkurrenskraft och resiliens i AI-eran. Investeringen inkluderar utbyggnad av datacenter med avancerade GPU

och omfattande utbildningsprogram för att utveckla AI-färdigheter i arbetskraften, vilket bidrar till långsiktig ekonomisk tillväxt och teknisk utveckling.

För att säkerställa bred tillgång till AI-teknik och kompetensutveckling kommer Microsoft att samarbeta med partners som Arbetsförmedlingen, Linköpings universitet och TechSverige. Företaget planerar också att inrätta ett AI-insiktsråd med ledare från akademi, näringsliv och offentlig sektor för att vägleda satsningarna.

Microsofts investeringar omfattar även hållbarhetsinitiativ. De svenska datacenterregionerna drivs med 100 procent fossilfri energi i samarbete med Vattenfall, och pilotprojekt har genomförts för att fasa ut fossila bränslen i den digitala industrin. Microsoft har investerat i nästan 1 000 MW förnybar energiproduktion i Sverige, med planer på att expandera ytterligare. Denna omfattande investering markerar ett viktigt steg för Sverige i att realisera potentialen i AI och molnteknologier, och att positionera sig som en global ledare inom innovation och teknik.

Källa: https://pulse.microsoft.com/sv-se/transform-sv-se/government-sv-se/fa1-microsoft-gor-sin-storsta-satsning-i-sverige-nagonsin/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Open chat
Chat With Us
Hej vill du komma i kontakt med oss?