Så skriver du ett CV som imponerar: En guide från Soros Consulting

Att skapa ett CV som fångar arbetsgivares uppmärksamhet är en konst och en vetenskap. På Soros Consulting vet vi vad som krävs för att ditt CV ska sticka ut i mängden och ge dig det försprång du behöver i dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad. Här är våra bästa tips för att skapa ett imponerande CV.

 1. Struktur och layout
  En tydlig och snygg layout är grundläggande. Använd en ren, lättläst font och undvik överdrivet många färger eller grafik. En enkel struktur med tydliga rubriker gör ditt CV lätt att skumma igenom.

Exempel på struktur:

Kontaktinformation
Personligt uttalande
Arbetslivserfarenhet
Utbildning
Färdigheter
Referenser

 1. Anpassa ditt CV för varje ansökan
  Varje jobb är unikt, och ditt CV bör spegla detta. Anpassa innehållet för varje specifik tjänst du söker. Läs noggrant igenom jobbannonsen och matcha dina kvalifikationer med vad arbetsgivaren efterfrågar. Betona de erfarenheter och färdigheter som är mest relevanta för just den rollen.
 2. Inled med ett starkt personligt uttalande
  Ditt personliga uttalande är en kort, kraftfull sammanfattning av vem du är som yrkesperson. Använd detta utrymme för att snabbt fånga rekryterarens intresse genom att beskriva dina karriärmål och vad du kan bidra med till företaget.

Exempel:
“Erfaren projektledare med över 10 års erfarenhet av att leverera komplexa IT-projekt i tid och inom budget. Brinner för att förbättra processer och leda team mot framgång.”

 1. Fokusera på resultat
  När du beskriver din arbetslivserfarenhet, fokusera på vad du åstadkommit snarare än bara dina arbetsuppgifter. Använd kvantifierbara resultat där det är möjligt.

Exempel:

Ledde ett team på 10 personer som ökade företagets försäljning med 20% under ett år.
Implementerade en ny CRM-lösning som reducerade administrationstiden med 30%.

 1. Visa dina färdigheter
  Inkludera en sektion för färdigheter där du listar dina kompetenser. Blanda mjuka färdigheter (som kommunikation och teamarbete) med hårda färdigheter (som specifik programvarukompetens eller tekniska kunskaper). Var noga med att endast inkludera färdigheter som är relevanta för jobbet du söker.
 2. Glöm inte utbildning och fortbildning
  Utbildningssektionen bör inkludera din högsta utbildning och eventuella certifikat eller kurser som är relevanta för den position du söker. Om du nyligen har gått en kurs eller fått en certifiering som är relevant för tjänsten, se till att detta framgår tydligt.
 3. Referenser på begäran
  Det är ofta onödigt att inkludera referenser direkt i ditt CV. Ett enkelt “Referenser lämnas på begäran” räcker vanligtvis. Var dock redo att tillhandahålla dessa när arbetsgivaren ber om dem.
 4. Korrekturläs och få feedback
  Ingenting kan förstöra ett bra CV snabbare än stavfel och grammatiska misstag. Korrekturläs noggrant och be gärna någon annan att läsa igenom det också. En andra uppsättning ögon kan ofta fånga fel du har missat.
 5. Håll det kort och koncist
  Ett CV bör helst inte vara längre än två sidor. Håll informationen relevant och undvik utfyllnad. Använd punktform och korta, koncisa meningar för att göra ditt CV lättläst.
 6. Digitalt och analogt
  Se till att ha ditt CV tillgängligt i både digitalt och utskrivet format. Skicka alltid CV:t som en PDF-fil när du ansöker digitalt för att undvika formatproblem.

Att skriva ett CV kan kännas överväldigande, men med rätt strategi och uppmärksamhet på detaljer kan du skapa ett dokument som inte bara representerar dina erfarenheter och färdigheter, utan också positionerar dig som den ideala kandidaten för drömjobbet. Lycka till med ditt jobbsökande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Open chat
Chat With Us
Hej vill du komma i kontakt med oss?